Pol Ribas: “Cada cop organitzacions i empreses més grans estan veient Nexus com una gran oportunitat”
Es va incorporar al nostre equip poc abans de la pandèmia per fer les pràctiques de grau i s’hi ha quedat. Amb els seus 189 centímetres, havia estat base de bàsquet de segona catalana. Ara, durant la setmana, ho dona tot a Nexus i fent crossfit; els caps de setmana els dedica a la família i els amics. Us presentem en Pol Ribas.
1. Què fas a Nexus?
Vaig realitzar part de les pràctiques d’Enginyeria Informàtica de la UdG a Nexus Geographics i l’ambient de treball i l’equip m’hi van atrapar. Vaig voler quedar-m’hi més temps i seguir aprenent. Actualment estic programant aplicacions web i mòbil per a diversos projectes.
2. Quina ha estat la teva trajectòria professional?
Als meus 23 anys encara no he tingut temps per tenir gaire trajectòria, però la podríem resumir dient que als 16 anys vaig iniciar un projecte personal propi i allà vaig començar a adquirir, abans de la universitat, coneixements bàsics de programació i enginyeria de software. En finalitzar el meu projecte, als 21 anys, vaig començar com a informàtic a una altra empresa del sector per poder posar a prova els meus coneixements de la universitat en un entorn professional.
3. Què et va portar a dedicar-te al món dels mapes i la geografia?
Des de ben petit tenia clar que volia dedicar-me a la informàtica. Em fascinava poder crear “coses” des de zero, a la meva manera. És com pintar en un full en blanc. Fer mapes bonics i útils és portar la creativitat més enllà del text i les imatges. És un món que m’he trobat per casualitat i m’ha captivat.
4. Què és el que t’agrada més de dedicar-te a aquest àmbit?
La transversalitat del sector. A més de ser bo com a programador o enginyer, has de tenir la capacitat d’entendre les necessitats dels clients, els diferents sectors, entendre la seva terminologia més tècnica i proposar solucions en àmbits on a priori no n’ets expert.
5. Quina creus que ha de ser l’actitud més important per fer bé la teva feina?
Saber sincronitzar-te dins un equip. A programar, tothom en pot aprendre; a fer projectes propis sol, també. Però saber comunicar-te, expressar-te, dir el que penses de la forma correcta en funció del context en el que l’equip es troba, és primordial perquè hi hagi un bon ambient.
6. Què és el que més t’agrada de Nexus?
Sempre dic el mateix, l’ambient de treball, sens dubte. Però a qui enganyarem, la possibilitat del teletreball, poder posar-te música mentre treballes, entre altres coses, et fan estar a gust i, per tant, sempre tens ganes d’aportar més.
7. Cap on creus que evolucionarà el món del GIS?
Si alguna cosa m’ha quedat clara des que vaig entrar a Nexus és que el GIS és una tecnologia per explotar i que pot ser de molta utilitat per a tothom. Jo aposto pels mapes interactius, en 3D, que mostrin informació a temps real als usuaris i, sobretot, espero la consolidació del GIS. Que passi a formar part del nostre dia a dia, cosa que crec que ja està en procés, però estic segur que pot fer-ho molt més.
8. Com veus Nexus d’aquí 10 anys?
Tinc poca perspectiva per parlar de Nexus d’aquí 10 anys, ja que hi ha companys que porten molts més anys aquí… Però la sensació que tinc és que cada cop organitzacions i empreses més grans estan veient Nexus com una gran oportunitat. Només cal veure projectes que han entrat fa poc. Si seguim creixent així veig Nexus consolidant-se a nivell nacional (i qui sap si internacional) com a referència del sector GIS. Esperem que així sigui.