Sergi Gumà: “El més important és escoltar al client, entendre el que necessita i orientar-lo per convergir cap on les eines GIS el poden ajudar.”
Va arribar a l’equip de Nexus fa tres anys. De Matadepera, combina la seva passió pels mapes i la geografia amb el muntanyisme i les marxes de resistència. Quan no puja a la Mola, toca el baix en un combo d’adults a l’Escola de Música de Matadepera. Us presentem en Sergi Gumà.
1. Què fas a Nexus?
Soc analista GIS, tot i que en alguns projectes exerceixo de cap de projecte i en altres de consultor GIS. Actualment la meva dedicació més gran és la coordinació del contracte de manteniment del GIS Corporatiu d’Aigües de Barcelona.
2. Quina ha estat la teva trajectòria professional?
Porto tota la vida laboral vinculat al món de la cartografia i els GIS. Vaig començar en una editorial cartogràfica, digitalitzant cartografia turística, vaig passar per l’àrea de sistemes a l’administració pública coordinant el GIS corporatiu i, finalment, treballant en consultories com Nexus, on porto 3 anys.
3. Què et va portar a dedicar-te al món dels mapes i la geografia?
Vaig començar la carrera de Geografia i a partir del primer curs que vaig cursar assignatures de GIS i Teledetecció ja vaig veure que era el que més m’agradava. Al darrer curs de la carrera vaig aconseguir una beca a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i, a partir de llavors, la meva relació amb aquest món ha estat permanent.
4. Què és el que t’agrada més de dedicar-te a aquest àmbit?
M’agrada veure clients que el seu negoci el basen en la cartografia i tot allò que és georeferenciable. No m’agrada tant centrar-me en els grans sistemes d’informació, sinó en aquells clients que busquen la manera en què la cartografia i el GIS poden donar-los més valor afegit al seu negoci.
5. Quina creus que ha de ser l’actitud més important per fer bé la teva feina?
El més important és escoltar al client, entendre el que necessita i orientar-lo per convergir cap on les eines GIS el poden ajudar. També comprendre les seves necessitats, poder oferir-li noves opcions que l’ajudin a gestionar el negoci.
6. Què és el que més t’agrada de Nexus?
M’agrada la mida que té l’empresa: té capacitat per fer coses molt grans i alhora té la flexibilitat de les empreses petites. Poder parlar amb tothom per comentar o proposar coses, demanar ajuda en algun fòrum intern, ja que sempre algú pot donar un cop de mà o explicar una solució que pot ajudar al teu projecte.
7. Cap on creus que evolucionarà el món del GIS?
Moltes tecnologies tenen relació amb l’espai, amb la georeferenciació. Cal analitzar les tendències tecnològiques i integrar-les amb la localització territorial. Això permetrà crear solucions que donin més valor i coneixement a les decisions que es prenguin. Però cal conèixer-les i pensar com es poden relacionar amb el GIS.
8. Com veus Nexus d’aquí 10 anys?
Si segueix el ritme actual, Nexus serà més gran, amb projectes i productes més punters i, espero, que no perdi l’agilitat que té l’empresa.