Luis Labarta: “Al GIS encara li queda camí per fusionar-se amb la realitat augmentada i virtual”
Natural d’Osca, és empordanès des dels 7 anys. En fa dos, va començar Nexus teletreballant en plena pandèmia. Combina la seva afició pels videojocs i els jocs de taula amb la cuina i excursions a la serra de Rodes. Us presentem en Luis Labarta.
1. Què fas a Nexus?
Soc analista programador. Estic orientat a desenvolupar aplicacions per a mòbils, tot i que també faig tasques de desenvolupament web i backend per a diferents projectes.2. Quina ha estat la teva trajectòria professional
Mentre cursava Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, em va sorgir la oportunitat de treballar com a informàtic. Tot i que era més de la branca de sistemes, va ser molt interesant. Llavors vaig entendre que els dos mons de la informàtica són totalment complementaris i que cap pot viure sense l’altre. Aquesta feina em va permetre acabar els meus estudis a distància i, un cop finalitzats, vaig decidir buscar una feina com a programador, fent desenvolupament web, apps natives i híbrides i backend, en diferents empreses.
3. Què et va portar a dedicar-te al món dels mapes i la geografia?
De fet, per casualitat, buscant nous reptes. Havia treballat fent tracking i posant marcadors als mapes. Nexus em va donar la oportunitat continuar creixent com a desenvolupador d’apps incorporant el GIS, i vaig acceptar-la.
4. Què és el que t’agrada més de dedicar-te a aquest àmbit?
Des de ben petit tenia molt clar que volia ser informàtic. Podríem dir que ho soc per vocació. Per tant, m’ho passo molt bé fent la meva feina. Per a mi, poder desenvolupar una app i entregar-la al client m’omple de satisfacció. Penso que utilitzar els teus recursos i coneixements per donar vida a les necessitats de l’usuari és un dels fonaments de l’enginyeria.
5. Quina creus que ha de ser l’actitud més important per fer bé la teva feina?
El nostre món canvia molt ràpidament i sempre hi ha novetats. Això requereix que tu també t’adaptis constantment, que no et quedis enrere i que estiguis al dia. Per això crec que és molt important no tenir por a les novetats i els nous reptes. Cal ser molt pacient per no perdre els nervis quan algun codi s’encalla , o trencar més d’una pantalla...
6. Què és el que més t’agrada de Nexus?
Tot i que en el meu inici a Nexus tot havia de ser per videoconfèrencia, els companys em van acollir molt bé i em van fer fàcil aquest inici i adaptació. Amb això vull dir que l’equip que forma Nexus crea un ambient on és un plaer treballar, compartir informació i resoldre dubtes. També la flexibilitat i el tracte proper amb el treballador són factors que valoro molt positivament.
7. Cap on creus que evolucionarà el món del GIS?
La tecnologia evoluciona molt ràpidament, però crec que al GIS encara li queda camí per fusionar-se amb la realitat augmentada i virtual. Això donarà més valor als mapes i farà que l’experiència sigui encara més real.
8. Com veus Nexus d’aquí 10 anys?
Avui dia ja veiem que moltes coses s’expliquen millor amb l’ajuda dels mapes. Per això, la simbiosi que aconsegueix Nexus serà encara més demandada pels usuaris. Per tant, haurem de créixer encara més per a donar servei a tots aquests usuaris que, qui sap, potser seran també internacionals d’aquí uns anys.