Albert Rovira: “La visualització en 3D, la realitat virtual i augmentada ajudaran a trobar noves formes de visualització de mapes”
Gironí de tota la vida. De ben petit ja li agradava la informàtica i va acabar convertint-ho amb la seva professió. Va començar a aprendre a programar un Commodore Vic-20 als 10 anys. Us presentem l’Albert Rovira.
- Què fas a Nexus?
Soc cap de projectes. Ajudo a la planificació, anàlisi i desenvolupament de projectes relacionats amb Cercalia i Routing Reparto.
- Quina ha estat la teva trajectòria professional?
Vaig començar a treballar com a becari a la Universitat de Girona i després a la Caixa de Girona. Seguidament, vaig arribar a Nexus Geogràfics com a programador. Llavors, ho compaginava amb la meva feina com a professor associat a temps parcial a la Universitat de Girona. Porto més de 20 anys a Nexus, on he assolit diferents papers fins arribar a l’actualitat.
- Què et va portar a dedicar-te al món dels mapes i la geografia?
Quan estudiava a la Universitat m’atreien molt les assignatures relacionades amb el món del gràfics per ordinador. Entrar en el sector del GIS em permetia mantenir el contacte amb aquest món.
- Què és el que t’agrada més de dedicar-te a aquest àmbit?
El fet de poder aportar solucions innovadores a empreses d’àmbits molt diferents, com per exemple del transport públic, privat, immobiliari, de prestació o subministrament de serveis, etc.
- Quina creus que ha de ser l’actitud més important per fer bé la teva feina
La motivació, les ganes d'aprendre coses noves i de millorar contínuament. Capacitat per a poder veure els reptes o problemes amb diferents enfocaments amb l’ajuda dels companys, que acaben aportant solucions innovadores. Capacitat d'abstracció i de focalització. Evitar que els arbres no et deixin veure el bosc i que el bosc no et deixi veure l'arbre.
- Què és el que més t’agrada de Nexus?
La bona relació amb els companys i el bon ambient de treball. El suport que reps dels companys quan et trobes amb algun problema. Tothom està predisposat a ajudar i compartir el seu temps i coneixements. Formem un gran equip.
- Cap on creus que evolucionarà el món del GIS?
En els propers anys l’administració i les empreses hauran de buscar una millor eficiència, sobretot energètica. Això farà que augmenti l’ús de dispositius autònoms i intel·ligents connectats a Internet (IOT). La informació que generin aquests dispositius caldrà centralitzar-la en grans bases de dades (big data). El GIS haurà de proporcionar noves eines de visualització i de gestió d’aquestes dades. Els sistemes d’ajuda a la presa de decisions crec que seran també molt importants. També crec que la visualització en 3D, la realitat virtual i augmentada ajudaran a trobar noves formes de visualització de mapes.
- Com veus Nexus d’aquí 10 anys?
Crec que haurem crescut d’una forma sostinguda i que serem presents en més sectors. Haurem sabut trobar una forma de créixer mantenint l’esperit cooperatiu que ens caracteritza: compartint coneixement i recerca, i mantenint també la bona atenció cap al client.